Beowulf & Grendel (2017)

Kuningas Hrothgar asuu kuningattaren ja väkensä kanssa suuressa Simasalissa, jossa sima virtaa ja musiikki pauhaa. Kuninkaan hovin lähettyvillä, nummien takana, läheisillä pohjoispuolen vuorilla asuu viheliäinen hirviö nimeltä Grendel. Hirviö ei voi sietää salista aiheutuvaa melua. Grendel päättää hyökätä saliin kukistaen useita kuninkaan alaisia, jättäen salin kauheaan ahdinkoon.

Kauas Ruotsiin saakka kantautuu huhua kuninkaan ongelmasta. Sankari nimeltään Beowulf ja hänen uskollinen aseenkantajansa Wiglaf päättävät lähteä surmaamaan tuon raivokkaan pedon ja vapauttamaan kuninkaan Simasalin, jotta sima voisi siellä taas virrata ja juhlat jatkua! Kaiken tämän lisäksi, kaikkien näiden tapahtumien keskellä, nuori simasalilainen neiti nimeltään Nasir päättää muuttaa länsimaista musiikkihistoriaa.

Yhteistyössä Anorak-ravintolan kanssa Kajaanin Harrastajateatteri tarjoaa kokonaisvaltaisia show&dinner -paketteja. Pakettiin kuuluu kolmen ruokalajin illallinen Anorak-ravintolassa sekä musikaalielämys Generaattorin näyttämöllä.

Anorak-ravintola avataan juuri sopivasti lokakuun lopussa ja Harrastajateatterilla on nyt kunnia tehdä ensimmäisenä yhteistyötä juuri tämän ravintolan kanssa. Anorak-ravintolan idean isänä ovat R-Collectionin Olli Saastamoinen sekä Lilli Norio, ravintoloitsijana toimii Joonas Sirviö ja keittiömestarina Jussi Puranen. Niin musikaalin suunnittelijatiimi, kuin Sirviö ja Puranenkin, ovat kartuttaneet ammattitaitoaan muualla Suomessa, jonka jälkeen he ovat palanneet Kajaaniin toteuttamaan ammatillisia unelmiaan.

Anorakissa tullaan avajaispäivästä lähtien näkemään taidetta Beowulf & Grendel -musikaalista niin Riitta Raunion pukuluonnosten, kuin Atte Mäläskän ottamien kuvien muodossa. Tässä musikaalissa ja illallisessa yhdistyy kainuulainen osaaminen monilta osin – tulossa on jotain ennennäkemätöntä!

– – –

Rooleissa

Beowulf Samppa Heikkinen
Grendel Jaani Leinonen
Wiglaf Niki Kunnas
Nasir Iita-Liinu Seppänen
Erik Tuomas Karlsson
Grimur Heikki Hoppania
Kuningas Hrotgar Tuomas Suokko
Kuningatar Wealthrow Mona Pärssinen
Grendelin äiti Jenni Tuikka
Unferth Topi Lindth
Viini-Leena Hanna Härmä
Komedianurkkauksen juontaja Anu Kyllönen
Lihakauppias Mikke Daniel Michael
Kalakauppias Johan Daniel Michael
Sokea mies Juha Kangasmäki
Hovineidot Veera Turpeinen, Susanne Ronkainen

Ohjaaja Elias Keränen
Käsikirjoittaja Elias Keränen
Tuottaja Iinu Torniainen
Äänisuunnittelu Samuli Kivelä
Sävellys Samuli Kivelä
Sanoitus Heikki Mäkäräinen
Musikaalivastaava Heikki Mäkäräinen
Pukusuunnittelu Riitta Raunio
Maskeeraus Marja Mikkonen
Valosuunnittelija Pekka Moilanen
Lavastus Juha Kangasmäki & Pekka Moilanen
Tuotantoassistentti Netta Mäläskä
Pukusuunnittelijan assistentti Nora Niiranen