Generaattorin esitystoiminta tauolle – Albatrossin ensi-ilta siirtyy

Tiedote 13.3.2020
Kulttuuriosuuskunta G-voima
Kajaanin Harrastajateatteri
Routa Company

Generaattorin yhteisöt lopettavat esitystoiminnan ja yleisötilaisuuksien järjestämisen seuraavan kuukauden ajaksi. Vaikka valtioneuvoston suositus koskee vain yli 500 osallistujan yleisötilaisuuksia, Generaattorin toimijat näkevät, että koronaviruksen aiheuttama vaara ihmisten terveydelle ja terveydenhoitojärjestelmän kantokyvylle on sen verran suuri, että ihmisiä yhteen kokoavaa esitystoimintaa ei ole järkevää jatkaa.

”Tämä on varmasti vastuullinen tapa toimia tilanteessa, jossa epidemian leviämistä pyritään hidastamaan ja tasoittamaan. Parhaiten epidemia on saatu kuriin maissa, joissa on reagoitu ajoissa ja johdonmukaisesti. Kannustammekin myös muita yhteisöjä reagoimaan omien mahdollisuuksiensa mukaan ajoissa. Vähentämällä ei-välttämättömiä kontakteja ja kokoontumisia suojelemme samalla riskiryhmiä ja kanssaihmisiä”, kommentoi Generaattorin tilaa pyörittävän kulttuuriosuuskunta G-voiman puheenjohtaja Veikko Leinonen.

Esitystoiminta on peruutettu tällä haavaa 15.4. asti. Myös Kajaanin kaupunginteatteri on peruuttanut esityksensä 15.4. asti ja peruutus koskee myös Generaattorille suunniteltuja kaupunginteatterin esityksiä. Generaattorin esitystoiminnan jatkamista kevään osalta tarkastellaan seuraavan kuukauden aikana ja asiasta tehdään päätös huhtikuun alkupuoliskolla.

Albatrossin ensi-ilta 8.4. siirtyy, mutta tarkempaa päivämäärää on tässä vaiheessa mahdoton sanoa. Harrastajateatterin hallitus kokoontuu ensi viikolla käsittelemään esitysten jatkosta.