Juhlavuoden tuotanto etsii työryhmää

Terve kajaanilainen!

Kajaanin Harrastajateatteri täyttää syksyllä 20 vuotta, jonka kunniaksi Generaattorin näyttämölle tehdään loppuvuodesta 2022 maailman tunnetuin tragedia:

Sofokleen Kuningas Oidipus

Kreikassa n. 429 eaa. kantaesitetty näytelmä kertoo epäonnisesta Oidipuksesta. Tämä lapsena hylätty kuninkaan poika saa selville, että hän on tietämättään surmannut oman isänsä ja päätynyt
vahingossa naimisiin äitinsä kanssa. Kuningas Oidipuksen suomennuksena käytetään Otto Mannisen versiota vuodelta 1937. Näytelmässä käytetään alkuperäisen suomennoksen kieltä, mutta tapahtumat sijoittuvat antiikin Kreikan ruttoepidemian vaivaaman Theban-kaupungin sijaan 2020-luvun koronapandemian vaivaamaan Kajaaniin.

Juhlavuoden näytelmän ohjaa Elias Keränen, jonka edelliset ohjaukset Beowulf ja Grendel – musikaali Simasalin verisistä tapahtumista ja Ei niin hiljainen kansa kantaesitettiin Kajaanissa, jossa ne saivat erittäin hyvän vastaanoton. Esitykset valittiin Mikkelin Työväen Näyttämöpäiville
vuosina 2018 ja 2020, jossa teoksia luonnehdittiin ”omalakisiksi -ja äänisiksi teoksiksi”. Esityksiä kehuttiin vahvoiksi omissa tyylilajeissaan, humoristisiksi ja sukupuolivapaiksi, joiden lisäksi niissä oli paljon ”hyvää näyttämöllistä olemisen tapaa”.

Kuningas Oidipus -tragedian dramaturgiasta vastaa Keräsen lisäksi Heikki Mäkäräinen, joka myös vastaa esityksen koreografiasta. Esityksen äänisuunnittelusta ja sävellyksestä vastaa Samuli Kivelä
ja skenografiasta Pekka Moilanen.

HAEMME NYT ESITYKSEEN MUKAAN NÄYTTELIJÖITÄ JA MUITA APUJOUKKOJA!

Rekrytilaisuus järjestetään Generaattorilla (Kauppakatu 36, 87100 Kajaani) lauantaina 9.4.2022 klo 10:00-18:00. Päivän aikana tutustutaan teokseen, syksyn suunnitelmiin ja toisiimme. Rekrytilaisuudessa tehdään erilaisia hauskoja harjoituksia, kuten teatterileikkejä, liikeilmaisua ja lyhyitä kohtauksia. Eväät ja rennot liikkumisen mahdollistavat kuteet mukaan!

Viikonlopun jälkeen meillä on toivottavasti syksyn työryhmä kasassa.

Ilmoittaudu mukaan ”rekryloppuun” sähköpostitse kajaaninharrastajateatteri@gmail.com sunnuntaihin 3.4.2022 mennessä. Saat vastaukseksi liitteenä yhden dialogin Oidipuksesta, johon toivomme kaikkien tutustuvan ja opettelevan ulkoa viikonloppua varten.

Jos et haluat tulla näyttelijäksi Oidipukseen, mutta haluat olla jutussa muuten mukana, kuten vaatesuunnittelijana tai jossakin muussa roolissa, ota yhteyttä suoraan Elias Keräseen s-postitse elias.keranen@gmail.com. Ja jos tulee mitään kysymyksiä mieleen viikonlopusta, esityksestä, mistä vain maan ja taivaan välillä, voit olla yhteydessä Keräseen ja Kajaanin harrastajateatterin hallituksen jäseniin samojen sähköpostiosoitteiden kautta.

Lämpimästi tervetuloa!